Mayıs'a Kadar Tutukluyuz.!

Mayıs'a Kadar Tutukluyuz.! 17  Şubat  2012  Cuma
"Futbolda Şike" davasının Silivri'de görülen 4. duruşması sona erdi.

 YILDIRIM'IN İLK SORUSU

Neşeli bir yüz ifadesiyle duruşma salonuna gelen Fenerbahçe KulübüAziz Yıldırım, mahkemeyi takip eden basın mensuplarına dönerek "Memlekette durum nasıl?" sorusunu yöneltti.

İDDİANAMENİN OKUNMASI TAMAMLANDI

Silivri'de görülen, "Futbolda Şike" davasında 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı. Duruşmaya verilen arada konuşan FenerbahçeBaşkanı Aziz Yıldırım, "Mayıs ayına kadar tutukluyuz" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı izlemeye gelenler arasında yer alan eski futbolcu Oğuz Çetin, ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, "Sevdiğimiz insanları görmek hiç hoş değil ve üzücü. Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla" diye konuştu.

Taka Mehmet lakaplı Mehmet Bastoncu ise "7 aydır başkanı görmüyorum. O benim dostum. Ben içeride yatarım ama başkan Aziz Yıldırım yatamaz" dedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, Bastoncu'ya seslenerek, "Taka cuma günü sen geleceksin Cemil çıkacak. Onun yerine sen yatacaksın" diye espri yaptı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ise eski sporcu olarak kulüplerini çok sevdiklerini ifade ederek, "İlk kez duruşmaya geldik. Diğer sanıklarda tanıdığımız kişiler. Dualarımız aklanmaları yönünde. Mahkeme Başkanına hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz. Hukuk ve yargının önüne geçilemez. Zamanında futbol oynayarak buradan ekmek yemiş insanlarız. Fenerbahçe etiketi olan bir takım. Ona sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen konuşmadı.
Devam eden duruşmada 3 TRT spikeri tarafından okunan 401 sayfalık iddianame tamamlandı. İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından sanık avukatlarından Prof. Ersan Şen ayağa kalkarak, yetkisizlik itirazı ve tahliye talebinde bulunacağını ifade etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci bunun üzerine, "Size söz vermedim, oturun yerinize" diyerek Şen'i uyardı.

Şen'in yerine oturmasının ardından Mahkeme Başkanı Ekinci, duruşmanın işleyişine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ekinci, "Biz aralıksız olarak duruşmaları yapmaya devam edeceğiz. Duruşmaya ara vermeyeceğiz. Aradan kastımız bizim mahkemelerde ara 3-5 ay ertelenmesi anlamına gelir. Biz cumartesi-pazar ara vermek durumundayız. Önümüzdeki hafta Çağlayan'da duruşmalara devam edeceğiz. Pazartesi günkü celsede avukatların yetkisizliğe ilişkin taleplerini alacağız. Cuma günü öğleden sonra ise tahliye taleplerini alacağız.

Mart ayında Oda TV davasının duruşması var. Onun dışında yine bu davaya devam edeceğiz. Yine Nisan ayında da 2 hafta boyunca bu duruşmayı göreceğiz. Savunma bütünlüğünün bozulmaması için önce Olgun Peker'den savunmasını alacağız. İddianamede Peker grubu adı altında toplanan sanıkların ifadesini alacağız. O grup tamamlandıktan sonraAziz Yıldırım grubunun savunmalarını alacağız" dedi.

Ekinci, daha sonra Avukat Ersan Şen'e yönelerek, "Şimdi buyurun talebiniz nedir?" diye sordu. Şen ise, "8 aydır devam eden bir tutukluluk söz konusu. Sizin her duruşmada biz talepte bulunmasak bile resen tutukluluğa ilişkin değerlendirme yapıp, bu konuda kararınızı açıklamanız gerekir. Tabi yine yetkisizlik itirazlarımız olacak" dedi. Başkan Ekinci de bunun üzerine Şen'e, "Talebinizi kısa tutunuz" dedi. Şen de, "Talebin kısası mı olur" diye itirazda bulununca Ekinci, "Talebiniz anlaşılmıştır avukat bey yerinize oturun" dedi.

Ekinci daha sonra duruşmaya kısa bir süre ara verildiğini açıkladı. Duruşmaya ara verilmesinin ardından basın mensuplarının olduğu bölümden geçen Olgun Peker, savunmasına ilişkin bilgiler vermeye başladı. Peker'in peşinden aynı bölümden geçen Aziz Yıldırım ise Peker'e dönerek, "Ne anlatıyorsun. Mayıs ayına kadar tutukluyuz biz" dedi.

Mahkeme heyetinin verilen aranın ardından sanıkların tutukluluk durumuna veya yetkisizlik itirazına ilişkin kararını gerekçeli olarak açıklaması bekleniyor.

DURUŞMA SONA ERDİ

"Futbolda Şike" davasının Silivri'de görülen 4. duruşması sona erdi. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini 24 Şubat Cuma günü değerlendirmeye hükmetti. Mahkeme heyeti ayrıca tüm tutuklu sanıkların Metris Cezaevi'ne sevk edilmesini kararlaştırarak, duruşmayı pazartesi gününe erteledi.

SİLİVRİ'DE DEV KADRO

Fenerbahçe'nin efsane futbolcuları Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Hakan Tecimer, Şenol Çorlu, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Ogün Altıparmak, Hasan Vezir ve Turan Sofuoğlu, bu sabah davanın görüldüğü Silivri'ye gittiler.

 





Facebook' a Ekle
Haberi Paylaşın...


174 kez okunmuştur. Yorum Ekle Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır


Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan olmak ister misiniz?


Konyaspor'un Play-off'taki Rakibi
Bank Asya 1. Lig'de sezon bitti ve Süper Lige ilk sıradan yükselen iki takım belli oldu. Üst lige yükselecek üçüncü takım play-off maçlarıyla belirlenecek. Konyaspor, play-off'ta Kasımpaşa ile eşleşti.

Hayret Konyaspor Gol Atıyormuş?
Bank Asya 1. Lig’in son haftasında evinde Süper Lig'e yükselen Elazığspor'u ağırlayan Konyaspor, sahadan 4-1'lik skorla ayrıldı.

Trabzonspor'a Ağır Ceza
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor'a 4 maç seyircisiz oynama ve Kulüp Başkanı Sadri Şener'e ise 15 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.
Semih Şentürk ve Sadri Ş...
Tff 1. Lig'de Son Puan D...
İşimiz Play- Of'a Kaldı.
Bu Konyaspor Adama Kalp ...
Konyaspor'un Göztepe Maç...
Konya-adana Maçında Tara...
Hoca Senin ve Futbolcula...
Bu Fotoğraf Karesi İçin ...
Yarışlara Konya Torku Şe...
Konyaspor Şampiyon Olmak...
Konyaspor-adanaspor Maçı...
Kapanacak Kulübe Sahip Ç...
Konyaspor 3 Puanla Dönüyor
Emre'ye 2 Maç Ceza
Başkan Ahmet Şan Futbolc...
Yönetici Böyle Düşünürse!
Konyaspor, Kaçan Puanlar...







Cem Canbaz KONDAK
Uğur Özteke
Ersal Özkan
Kemal Soylu
Recep Çınar
Sabit Horasan
Tolga Durmaz
Cihat Yazıcı
>> Tüm Yazarlar


&bull Tayyibin Muhtemel İlk 11'i
&bull Uğur Dündar Neden İstifa...
&bull Helal Olsun Size
&bull Recep Konuk 'yuvaya Dönü...
&bull Mucize Kız Betül
&bull Karatay Belediyesi'nden ...
&bull Ilgında Feci Kaza
&bull Ricardo Quaresma Fenerde
&bull Devlet El Uzatmazsa Ölecek!
&bull Konyaspor Gerçeği! Kapta...
&bull Trafik Polisi Böyle Yapa...
&bull Evlendiği Gün Öldü.!
&bull Bbp'de Kazan Kaynıyor. S...
&bull Konya Belediyesinde Yols...
&bull Konya'da Bir Buz Prensesi




<< Mayıs2012  >>
  Pz  Pzt  Sa  Ça  Pe  Cu  Cmt  
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031


Kullanıcı Adı :
Şifre :
Şifremi Unuttum | Üye Ol


Sitemizde aktif

ziyaretçi vardır.







Temiz Haber © 2006-2009 Tüm hakları saklıdır. / KONYA
temizhaber.com Medya-Kon şirketi yayın organıdır
Bu sitede yayınlanan tüm yazıların sorumlulugu yazarlara aittir.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Sitene Ekle
Rss Akışı